Önnek nincsenek sablon igényei, ha marketingkommunikációban szeretne segítséget. Így aztán nekünk sincsenek a polcról leemelhető konzerv ajánlataink, előre kialakított marketing szolgáltatás csomagjaink.
Minden esetben egy alaposan átgondolt, egyéni szakmai és árajánlatot adunk. Ehhez szükségünk van néhány információra. Ha nem szereti az űrlapokat, semmi gond, keressen bátran bennünket egyéb elérhetőségeinken!
Címünk

PO Box 16122 Collins Street West
Victoria 8007 Australia

Írjon nekünk

kontaktia@kontaktia.hu

Telefonos elérhetőségünk

+36 30 289-7830

,

Tiszta kommunikáció, tiszta marketing

  • By kontaktia-admin
  • 2019.10.06.
  • 1288 Views
A kommunikáció

A kommunikáció valahol útközben elveszítette eredeti jelentését. Ma már szinte csak arra használjuk, amikor írásban, szóban, képben, hangban átadunk valami üzenetet.
Pedig ennél sokkal mélyebb a kapcsolatunk a kommunikációval. Ehhez térek vissza most. A kommunikáció eredeti és teljes jelentéséhez.

A kommunikáció lényegében azt jelenti, hogy megmutatom, láthatóvá teszem azt, ami bennem megfogalmazódott.
Másrészt az a másik, akivel a kommunikációs helyzetben összekapcsolódom, ő is láthatóvá teszi ugyanígy a sajátját. A kettő találkozásakor elindul egy áramlás, egy interakció.
A kommunikáció révén találkozik belső világunk, a belül megérlelt értékünk, vagy épp kimunkált szolgáltatásunk, termékünk a külső világgal, ahol ez a belső így láthatóvá válik és összekapcsolódik mások szintén láthatóvá vált belső világával, elképzeléseivel, igényeivel.
Ennek az összekapcsolódásnak révén valami életre kel, elindul egy párbeszéd, egy barátság, egy üzletkötés, egy közös munka vagy épp megfogalmazódik az ezektől való elzárkózás, mint reakció.
Ilyenformán a kommunikáció cselekvést is hordoz.
A kommunikáció tehát nem pusztán beszéd, szó,kép, hanem konkrét tett is.
Mert minden mozdulatunkkal, cselekedetünkkel ugyanúgy kommunikálunk. Kifejezzünk, megmutatjuk magunkat, és mindazt, amire képesek vagyunk. És egy nyitott helyzetben éppoly kíváncsisággal figyeljük meg a másik kifejezését. Azt, ami ebben a csodálatos folyamatban, áramlásban a felszínre bukkan, láthatóvá válik, életre kel és kapcsolatot talál a külvilággal.

Kommunikációs szakember vagyok. Abban segítek, hogy ez a láthatóvá válás, kihangosítás minél jobban sikerüljön azon szervezetek, szerveződések, közösségek számára, akik megbíznak ezzel a feladattal.

A tiszta kommunikáció

A kommunikáció tisztasága abban áll, hogy átlátható, őszinte, nyílt, mentes a taktikázástól, a manipulációtól és mindenképp mentes a szándékos ártástól, becsapástól. Az a tiszta kommunikáció, ahol nem elfogadtatni akar valaki valamit a másikkal, hanem közöl, kérdez, cselekszik, példát mutat fel, ajánlatot tesz, és a másik szabad személyként eldönti, hogy számára az, amit lát, milyen értéket képvisel. Megveszi-e, igénybe veszi-e, tud-e és akar-e kapcsolódni hozzá.
És ugyanígy, a másik fél reagálása eljut ahhoz, aki az ajánlatot teszi. A visszajelzés, áramlás mindaddig zajlik, amíg kiderül, hogy képesek-e egymás számára értéket adni, egymáshoz kapcsolódni.

Tiszta kommunikációval foglalkozom. Ez az én döntésem. Ebben tudok hiteles lenni, mert magam is így működöm. Ez pedig az alap ahhoz, hogy jól végezzem a feladatomat.

Igen, tudom, hogy napjaink marketingkommunikációja egyelőre még nem ennyire tiszta. Nehéz terep ez.

Én olyan szervezetekkel tudok közösen dolgozni, akik már a tiszta kommunikációban működnek vagy abban kérnek segítséget, hogy az erre való törekvésükben szakértő módon alakítsuk ki folyamataikat, működésüket, megjelenéseiket.


Belső kommunikáció, külső kommunikáció

A szervezeten belüli, úgynevezett belső kommunikáció harmóniában kell, hogy legyen a szervezet külső, szervezeten kívülre mutató kommunikációs tevékenységével.
Ez azonban már szorosan kapcsolódik szervezetfejlesztői munkához, amely nem az én szakterületem. Ugyanakkor azokkal a szervezetfejlesztőkkel szívesen dolgozom együtt, akik ugyanilyen tiszta kommunikációra alapoznak a munkájuk során.

Marketing

De ha így használom a kommunikációt, akkor hogyan illeszkedik ez a marketing fogalmába és eszköztárába?

A marketing számomra a kommunikáció hatásfokát elősegítő komplex tevékenység. A kapcsolat tehát megfordul és egyszersmind egybe is fonódik. Nincs hierarchia. A kommunikáció és a marketing társak.

A marketingkutatás segít felfedezni azokat az embereket és embercsoportokat vagy épp cégeket és szervezeteket, akik és amik számára valószínűsíthetően értéket hordoz az, amit a szervezet ajánl. Így nem kell mindenkivel nagy szórásban megpróbálni kommunikálni, célirányosabbá tehetjük a kommunikációt. Aminthogy arra is rezonálhatunk, ha a piac részéről érkezik olyan igény, valós kereslet, amit mi képesek vagyunk kiszolgálni termékkel/szolgáltatással, vagy épp közösségi összekapcsolódással.

Marketing szakember vagyok. A megbízóval közösen kidolgozzuk a megfelelő marketingstratégiát, és igényétől függően megtervezem és támogatom a marketing megvalósítást, illetve az ezen a területen dolgozó kollégákat segítem tanáccsal, egy-egy speciálisabb tudást igénylő kommunikációs eszköz működtetésével, vagy épp képzéssel, felkészítéssel.


Tiszta marketing

Tiszta kommunikációhoz tehát tiszta marketing tud járulni. Ez a marketing nem erőszakos, nem akar rátolni senkire semmit, manipulálni, érvelni a tárgy, termék, szolgáltatás, ajánlat mellett.
Egyszerűen csak visszatér eredeti jelentéséhez: összekapcsolni a keresletet és kínálatot. A tényleges keresletet a tényleges kínálattal. Mivel nem erőszakos, ezért azt a pontot találja meg, amire a vevőnek valóban szüksége van. Így támasztja meg a profit mindenhatósága helyett az emberi valós igényeket, a fenntarthatóságot. Ez a marketing nem manipulál, nem zsonglőrködik az emberek ösztöneivel, így a hiúság, az önbecsülés, a presztízsfogyasztás, a hatalmaskodás, a habzsolás, a lelki zsarolás nincs az eszköztárában. Így lesz társadalmi és környezeti felelősséggel bíró eszköz, azon szervezetek kezében, akik maguk is felelősséggel működnek.

Hiszen amit ezek a szervezetek belül érlelnek, a tiszta kommunikáció, a tiszta marketing azt hozza kívülre, azt teszi láthatóvá.

Tiszta marketinggel foglalkozom. Hasonlóan a kommunikációhoz, olyan megbízást vállalok a marketing kutatásban, tervezésben és megvalósításban, ami a tiszta marketing keretein belül képes maradni.