Mi az a szelíd marketing    

Valójában a jelzőt nem is kellene hozzátennünk, ha a marketing eredeti jelentéséhez kanyarodunk vissza.

Megszületik egy ajánlatom, amit szeretnék eljuttatni azokhoz, akiknek szükségük lehet rá.
A marketing ennek a teljes folyamatnak az eszköze.

Mint minden eszköz, önmagában sem nem rossz, sem nem jó.
Mi, akik használjuk, alakítjuk azt.
Az idők folyamán a marketing így vált a profit mindenek felettiségét támogató eszközzé. És mint ilyen, kerültek bele olyan megoldások, folyamatok és tartalmak, amelyek miatt azt mondjuk, hogy manipulatív, tolakodó, erőszakos, tukmáló.

Ha visszatérünk a marketing eredeti jelentéséhez és tisztán, etikusan, szelíden használjuk, akkor a mi segítő szándékainkat fogja támogatni.

A szelíd marketing tehát nem manipulatív, nem erőszakos, nem csap be.

 • A tiszta kapcsolódásokra épül, amelyben senki nem akarja a másikat a maga céljaira használni.
 • Alapja a hitelesség, ami belőlünk magunkból, belülről kifelé építkezik. Azt mondom, amit teszek, és azt teszem, amit mondok.
 • A szelíd marketing segíteni akar, és nem akar ártani.
 • Együttműködést, egyenlő partneri viszonyt feltételez az ajánlatot tevő és az ajánlatot megismerő között.
 • A szelíd marketing alapja ilyen módon a felelősség. Mind embertársaim, mind a környezetem iránt.
 • A bevétel és a profit következménye és nem célja ennek a folyamatnak. Egész egyszerűen, ha azt felelősen és tudatosan segítem elő a marketing eszköztárával, hogy az ajánlatom elérjen azokhoz, akiknek szüksége van rá, akkor ez egy fenntartható, tisztességes bevételt hoz számomra.

A szelíd marketing lelki segítőknek program Neked szól, ha embereknek segítesz a lelki egészségük megtartásában vagy visszaszerzésében, lelki segítőnek nevezed magad, és azt szeretnéd, hogy egymásra találjatok azzal, akinek Rád van szüksége, ám elakadtál ebben a folyamatban.

Azért ajánlom különösen is a szelíd marketinget, mert felismertem azt, hogy a jelenlegi marketing főirány számodra nem működik, nem vállalható.
Én pedig ugyancsak ezt vallom a saját irányomnak.

Beszélgetéseket szerveztem lelki segítőkkel marketing témakörében. A résztvevők között volt kineziológus, terapeuta, meditációs tanító, jógaoktató, táncoktató, spirituális úton segítő, önfejlesztő, integrálszemlélet tanító, pszichológus, coach, tréner. Különféle hivatásuk ellenére a legfontosabb kérdésekben azonos volt a véleményük és az igényük. Ők mondták az alábbiakat:

 • Nem szeretek tukmálni. Hogyan tudnám mégis úgy megmutatni a szolgáltatásaimat, hogy igénybe vegyék?
 • Nehezen beszélek magamról.
 • Most mindenki videós anyagokkal jelenik meg. Én nem szeretek így szerepelni.
 • Amit csinálok, arról többen úgy gondolják, hogy nem kellene érte pénzt kérnem. Ilyen helyzetekben nem tudok jól kommunikálni, érvelni.
 • Tudom, hogy röviden kellene fogalmaznom, de nem megy.
 • Többféle szolgáltatásom van. Nem tudom, ezeket hogyan lehetne jól bemutatni. Mert azt tudom, hogy egyszerre mindent nem lehet kommunikálni.
 • Nem tudok sok időt szánni a marketingre, pedig tudom, hogy fontos.
 • Nehezen tudom beleilleszteni a többi feladat közé. Ezért általában nekilendülök, csinálom egy darabig, aztán feladom.
 • Idegen nekem az online tér. Nem is nagyon tudom, hogy melyik eszközt hogyan kell jól használni.

Mindezek alapján készítettem el a Szelíd marketing lelki segítőknek című programot.
Ebben a videóban még néhány szempontot tettem hozzá. Hogy mi indított engem ennek a programnak a megalkotására és hogy kiknek is való mindez. Szánj rá pár percet, segíteni fog abban, hogy a számodra megfelelő döntést meghozd.

Itt a külön kis fülecskék alatt pedig minden információt megtalálsz a programról, a tanítóról és a részvételi feltételekről.

Hiteles kommunikáció felelős szervezeteknek - KontaktiaMinden egyes lépést úgy alakítottam ki, hogy az ott létrejött tartalmak már a marketing tevékenységünk elemei is lesznek egyben. Így építkezünk belülről kifelé, organikusan, alaposan és türelmesen, azonban elvesztegetett idő nélkül.

Az alappillérek adta kereteken belül a tartalom rugalmasan alakulhat menet közben, hogy a legjobban szolgálja a közös tanulásban résztvevők fejlődését.

 1. Mi magunk

Csak magunkkal foglalkozunk. Végignézzük, végiggondoljuk, megfogalmazzuk önmagunkat, küldetésünket, értékeinket, alapelveinket és célkitűzéseinket. Rendet rakunk az eszközeink között, amelyek mindezt szolgálják. Megtaláljuk a támasztékunkat, amely önbizalmat ad ahhoz, hogy majd hitelesen tudjuk megmutatni kifelé, amit belül érleltünk.

 1. Szeretett reménybeli ügyfeleink

Megalkotjuk azt a képet, amelyen azok a személyek szerepelnek, akiknek szerintünk szükségük van ránk, és akiknek mi is szeretnénk segíteni. Megkeressük azokat a csatornákat, amelyek segítségével egymásra találhatunk velük. Megtanulunk információt gyűjteni velük kapcsolatban, hogy jól válasszuk meg a kapcsolati módokat.

 1. Kifelé fordulás

Láthatóvá tesszük, amit belül megérleltünk.
A kommunikációs csatornákat megtanuljuk a céljainknak és értékrendünknek megfelelően használni. Mivel nincs biztos recept –ahogyan az ember sem kiszámítható, programozható gép-, ennél a pontnál érdemes azokat a csatornákat is megnézni és kipróbálni, amelyekben korábban nem gondolkodunk.
A csatornák technikai használatát már tartalomkészítéssel egybekötve tanuljuk meg.
Ugyancsak ebben a lépésben elkezdjük folyamattá láncolni az egyes elemeket.

 1. Élőn tartás

Megtanulunk elemezni, visszacsatolási módszereket építeni, hogy ezek segítségével a fejlődési folyamatunkat biztosítsuk.
Ugyancsak ebben a lépésben megismerjük azokat a lehetőségeket, amelyekkel időt takaríthatunk meg, jól szervezhetjük a marketingre szánt időt.
Valamint felismerjük a döntési pontokat, amikor valamit el kell engedni vagy változtatni kell.

 1. Képnézegetés

Megcsodáljuk a művünket, értékelünk, megosztjuk tapasztalatainkat. Ha valahol van jelentősebb elakadás, azt közösen megbeszéljük.

P. Horváth Andrea vagyok, új marketing szemléletű kommunikációs segítő.
Több mint húsz éve dolgozom a szervezeti kommunikáció területén.
Felismertem azt, hogy a szelíd marketing és a hiteles kommunikáció alapja, hogy egy szervezet belső és külső kommunikációja, valamint a cselekvései is összhangban legyenek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkatársakkal, partnerekkel és ügyfelekkel egyaránt tisztán, átláthatóan, egyszóval hitelesen kommunikál egy szervezet. Azt mondja, amit tesz és azt teszi, amit mond.
Mindaz, amit itt találsz a Kontaktia weboldalán, az én felfogásomat, működésemet és tapasztalataimat tükrözi.

A tanítási mód és viszonyulás, amiben hiszek

 • Tanítvány és tanító társak. A tanító egy adott témában több ismerettel rendelkezik a tanítványnál, azonban nem tévedhetetlen és könnyen előfordulhat, hogy egy-egy pontban a tanítvány több információval rendelkezik, mint a tanító. Ez nem szégyellni való, sokkal inkább segíti az együttműködés folyamatát.
 • A tanítói szerep kisebb része ismeretek és technikai tudás átadása, nagyobb része támogatás, mentorálás, annak elősegítése, hogy a tanítvány felismerésekre jusson és azokat használni is tudja.
 • A tanulási folyamathoz szükséges a tanítvány részéről bizalom, alázat és nyitottság, hogy akarja és tudja befogadni az új információkat és azokat képes legyen beilleszteni a saját működésébe.
 • A közös tanulás segít a lelkesedés fenntartásában és a közös tanulás során több ismeret és ötlet kerül felszínre, mintha valaki egyedül tanulna. Ugyanakkor tapasztalom, hogy nem mindenkinek való a közös tanulás. Számukra ajánlom az egyéni programot.
 • Fontos, hogy a tanulás örömteli legyen, jó élményekkel társuljon. Ugyanakkor a tanulás során kilépünk a megszokottból, így azt a pontot kell közösen megtalálnunk, ami még jólesik, és egyben a fejlődésünket is szolgálja. Ezért jelentős szerepe van annak, hogy a tanítvány visszajelzést adjon külön kérés nélkül is, ha valami számára gondot okoz.

Tudom, hogy mindenféle tanulásnál fontos, hogy a tanító és a tanítvány bizalommal forduljon egymás felé. Ezért amikor jelentkezel a programra, felveszem Veled a kapcsolatot, lehetőség szerint videós beszélgetésben, hogy egy kicsit jobban megismerjük egymást.

Tanulási forma

A programnak van csoportos és egyéni változata is.

Tapasztalatom szerint van, akinek az egyéni és van, akinek a közös tanulás segít jobban. Hogy Neked melyik lesz a megfelelőbb, azt egy előzetes beszélgetés alapján közösen találjuk meg. 

Csoport esetén a tanulás a következőképp zajlik:

 • Közös tanulás
  Kis csoportban dolgozunk, a programtól függően további csoportbontásokban.
  2 hetente találkozunk online, zoom beszélgetésben.
  Alkalmanként 1,5 órahosszát töltünk együtt.
 • Egyéni elmélyülés
  A közbeeső időszakokban zajlik a házi feladatok elkészítése.
  A közös alkalmaknál néhány percet szánunk a visszacsatolásra, kisebb elakadások, kérdések megválaszolására.
 • Egyedi konzultáció
  Komolyabb elakadások feloldásához egyéni konzultációra van lehetőség.
 • Személyes találkozó
  Az utolsó lépésnél, ha igény és lehetőség van rá, egyik vagy mindkét alkalommal személyesen találkozunk.

Egyéni tanulási program esetén az egyeztetett időpontokban tartjuk számodra a Zoom foglalkozásokat, összesen 15 óra időtartamban.
Ehhez 10×1,5 óra bontást javaslok úgy, hogy két foglalkozás között kb. 2 hét telik el, hogy a házi feladatok elkészítésében kellően el tudj mélyedni.
Online, Zoom foglalkozásokon vagyunk együtt.

Időtartam

A program a csoportnál kb. 9 hónapot, az egyéni esetében kb. 4 hónapot ölel fel. Ennek kerete részben rugalmasan formálható.

Előzetes ütemterv (közös tanulási elfoglaltsággal)

 1. lépés (csoportos: 7,5 óra, egyéni: 4,5 óra)
 2. lépés (csoportos: 3 óra, egyéni: 3 óra)
 3. lépés (csoportos: 10,5 óra, egyéni: 4,5 óra)
 4. lépés (csoportos: 3 óra, egyéni: 1,5 óra)
 5. lépés (csoportos: 3 óra, egyéni: 1,5 óra)

Etikus marketing cikksorozat - Kontaktia. A pozicionálás.Részvételi feltétel

 • Elfogadod a programtervet.
 • Vállalod a programban való aktív részvételt.
 • Vállalod, hogy a szelíd marketing szerinti működésre törekszel.
 • Vállalod a részvételi díjat.
 • Minderre írásos megállapodást kötünk.
 • Új csoport akkor indul, amikor összegyűlik a résztvevői létszám. Egyéni programban a megbeszéltek szerint bármikor indulunk.
 • Ha marketinges, kommunikációs szakmában dolgozol, akkor beszéljünk és az alapján visszajelzem, hogy be tudsz-e kapcsolódni ebbe a programba.

Részvételi díj

Csoportos forma esetén a díjat a teljes 9 hónapos programra és a csoportra alakítottam ki, amely 27 órányi csoportos foglalkozást foglal magában.
Egyéni forma esetén a csoportos program egyéni változatát tartalmazza a díj, amely 15 órányi egyéni foglalkozást foglal magában.

Ez az én időm, tudásom és költségeim díja. Tartalmazza a közös/egyéni tanulás vezetését, szervezési feladatokat, a házi feladatok összeállítását, a Zoom előfizetés erre eső költségét és kapcsolódó működési költségeimet.
Szintén tartalmazza a hozzáférést a Zoom foglalkozások felvételeihez. Így ha lemaradtál egy foglalkozásról, pótolni tudod, és úgy egyáltalán, visszanézheted a korábbi felvételeket.
A díj nem tartalmazza a választható egyéni -a tanítványoknak kedvezményes- konzultáció költségét.

A részvétel díja egy fő számára minden esetben 150.000 Ft+ÁFA (bruttó fizetendő 190.500 Ft)
Részletfizetést csak kifejezetten indokolt esetben tudunk megoldani.
(Tapasztalatom szerint a részletfizetés leginkább csak annak a táptalaja, hogy elbizonytalanodj a program közben, ha valamivel nehézséged támad. Ezért inkább egy megbeszéléssel segítek, mintsem részletfizetéssel.)
Köszönöm megértésedet!

Ha az ismertető alapján, úgy gondolod, szeretnél részt venni a programban, itt jelentkezhetsz

Jelentkezési lap

Ne feledd: ez még nem jelent elköteleződést. Az űrlap beküldése után felveszem Veled a kapcsolatot, hogy egy kicsit megismerkedjünk.
Ezért kérlek, pontosan töltsd ki a jelentkezési lapot, és ha kérdésed, üzeneted van, azt is írd meg az utolsó résznél.
Köszönettel és szeretettel várom a jelentkezésedet!