A Kontaktia közösségi-társadalmi feladatvállalásai

Itt találod azokat a közösségi és társadalmi programokat, amelyekben részt veszek, szakmailag segítem vagy épp magam szervezem. Amikor vállalkozásod megbízást ad nekem, eldöntheted, hogy csak a saját részetekre kért feladatot finanszírozod vagy egy kiegészítő díjjal szeretnéd valamelyik programban végzett munkámat is támogatni.

Parola közösségi folyóirat / Közösségfejlesztők Egyesülete

Az online folyóirat munkáját segítettem pro bono az újraindulásban, támogatás gyűjtési kampányban. Kommunikációs kampány tervezése, folyamatok kialakítása, tartalomtervezés, szakmai és technikai támogatás volt a feladatom. Érintett kommunikációs csatornák és megoldások: Facebook oldal, Facebook hirdetés, honlap, elektronikus hírlevél, kommunikáció, remarketing.

Parola folyóirat
Beszélgetőcsoportok

Közösségi, társadalmi kérdésekhez kapcsolódóan szervezek beszélgetéseket és beszélgetőcsoportokat.  Az első ilyen beszélgetőcsoportot 2019 októberében indítottam.  Ezek egyelőre zárt csoportok, ahol a tagok hívnak meg új személyeket, érdeklődésük alapján. Mindegyik csoportra igaz, hogy demookratikus alapokon működik és valamilyen módon a jövővel foglalkozik, alapvetése a környezettel harmóniában élő, egészségesen működő emberi társadalom építése. A csoportokban tematikus beszélgetések folynak egy-egy fő társadalmi kérdéskör (gazdaság, oktatás, politikai működés, tudatosság, szolidaritás) kapcsán, felvezető előadásokkal vagy egy-egy könyv, film, cikk köré szervezve. Van olyan csoport, amelyhez műhelymunka is kapcsolódik.

Koronázatlan királyok

A csoportot és a hozzá kapcsolódó oldalt 2020 március közepén indítottam el azzal a céllal, hogy az új helyzetben a közösség tagjai egymást és másokat is segítsék információkkal, szervezéssel, cselekvéssel vagy épp a közösség megtartó erejével. A csoport azóta folyamatosan működik, a helyzethez alkalmazkodva kapcsolunk be témákat, lehetőségeket. A csoport belső életét szerveztem adminisztrátor társaim segítségével, valamint személyes találkozóra is sort tudtunk keríteni 2020 nyarán. Ez a csoport nagy tapasztalatokat hozott számomra a nyitott, egymásra figyelő, önszerveződő közösségi belső kommunikáció területén.

Koronázatlan királyok csoport
Vállalható Üzleti Szereplő

A Kontaktia a Vállalható Üzleti Szereplők közösségének tagja. A szerveződés indulásakor csatlakoztam hozzájuk és az önkéntes tanácsadói csoportban részt vettem magának az értékrendszernek és működési alapoknak a kialakításában is.
Kedvenc mondatom az egyik tagtól (Hodik Adrienn, Natura Hill):

Úgy vállalkozunk, amilyen országban mi élni szeretnénk.

Vállalható Üzleti Szereplőnek lenni egy üzleti magatartás.
Nem tökéletességről és makulátlanságról szól, hanem egy törekvésről, amely fókuszában értékek és elvek állnak.
A 20 pontból álló hitvallást, az abból kirajzolódó víziót és az erre épülő működést itt ismerheted meg:

Vállalható Üzleti Kultúráért
Ember, állj meg egy napra!

Az eseményt azzal a céllal hoztam létre, hogy egy évvel a vírusjárvány magyarországi indulása után legalább egyetlen napra álljunk meg és foglalkozzunk a veszteségeink feldolgozásával, elengedésével. Hogy újra levegőhöz jussunk és lelkileg egészségesebbé, erősebbé válhassunk a továbblépéshez. Erre a napra segítségül hívok lelki segítőket és művészeket, hogy támogassák ezt a “lélegzetvételt” programokkal.

Esemény