Ahhoz, hogy összeálljon Benned a kép a Közösségépítés új marketinggel programmal kapcsolatban, néhány fontos tudnivalóval kezdem.


Mi az új marketing?

Szemléletmód és hozzákapcsolódó módszer, gyakorlat.

Ebben a szemléletben a marketing fogalma visszanyúlik a gyökerekhez és tiszta önvalójában jelenik meg:

Van valami, ami belőlem fakad. Legyen az termék, szolgáltatás, ajánlat, szolgálat. Ezt szeretném tiszta, felelősségteljes, manipulációtól mentes, hiteles módon megmutatni azért, hogy eljusson azokhoz, akinek szükségük van rá.
Ilyen formán tehát azt mutatjuk meg, amit belül érleltünk, nem pedig valamilyen “tetszetős ruhát” veszünk magunkra, hogy megfeleljünk.

Ebben a módszerben és gyakorlatban mindazok az eszközök, tartalmak és folyamatok kapnak helyet, amelyek ezt a tiszta, hiteles, felelősségteljes kommunikációt megvalósítják, segítik, erősítik.

A módszerben elsődleges helyet kap a személyes vagy személyes jellegű kapcsolat, és csak annyiban támaszkodik a technikára, automatizálásra, amennyiben az segíti és nem helyettesíteni szeretné a személyes kapcsolódást, valamint összhangban van a tiszta, manipulációtól mentes kommunikációs szándékkal.

 

közösségépítés új marketinggel

Milyen közösségek számára megfelelő az új marketing?

Akiknek küldetése, hogy a közös jót, a társadalmi jóllétet szolgálják. Ebbe beleértve a társadalmi és környezeti felelősséget egyaránt.

Ezek a közösségek bármely területén működhetnek a nagy közösségnek, a társadalomnak: gazdaság, kultúra, művészet, tudomány, oktatás, lelkiség, jog vagy új társadalmi struktúra építése.

Akik a jelenlegi világrenden túlmutató emberi, lélekkel teli világot építik és ennek során felismerték, hogy a hagyományos, a jelenlegi világrendet szolgáló marketing már nem a sajátjuk, ezért keresik azokat az utakat és módokat, amelyeken eljuttathatják üzenetüket, megmutathatják közösségüket annak érdekében, hogy új társakkal, a közösség szolgálatát igénybe vevőkkel és a közösséget tudással, kapcsolatokkal vagy anyagi javakkal önzetlenül támogatókkal egymásra találjanak.

Nem kell formális szervezetnek (egyesület, alapítvány, szövetkezet stb.) lennetek, hogy részt vehessetek ebben a programban. 

Az a lényeg, hogy egy közösség vagytok és megszületett már Bennetek az igény, hogy hozzátok méltóan szeretnétek kommunikálni, marketing tevékenységet folytatni és hogy erre a klasszikus marketing már nem megfelelő.

Ismerd meg a Közösségépítés új marketinggel program részleteit az egyes fülekre kattintva!

Szeretettel várom a Te közösségedet is!

Andrea

A program célja, hogy a társadalmi jóllétet szolgáló közösségeket segítse mind a belső megerősödésben és gyarapodásban, mind abban, hogy könnyebben összetalálkozzanak azokkal a személyekkel és más közösségekkel, akiknek kapcsolódásuk lehet hozzájuk.

A Közösségépítés új marketinggel program első részében az új marketing szemléletmóddal ismerkedünk meg részletesebben, hogy kellően erős gyökereket kaphassunk a megvalósításhoz.

A második részben azzal foglalkozunk, hogy ebben a szemléletben a közösség képessé váljon megfogalmazni és megmutatni magát. Ha már korábban indult és felépítette a megjelenéseit, akkor áttekintjük mindezeket az új marketing szemléletmódból, s a szükségesnek látszó változtatásokat elvégezzük. Ebben a részben foglalkozunk a belső kommunikációval is, hogy az összhangban lehessen a külső kommunikációval. Mert csak így tartható fent hitelesen a működés.

A harmadik részben azokkal foglalkozunk, akik számára szerintünk a közösség szolgálata, a hozzá kapcsolódás szükséges és fontos lehet. Legyen szó itt új társakról, támogatókról vagy más közösségekről, akikkel szövedéket alkothatunk.

Pataki Andrea vagyok. Végzettségem szerint szociológus, történelem szakos tanár, marketinges, közgazdász. Elkötelezettségem szerint az új világ építőit segítő új marketing szemléletben munkálkodó ember.
A klasszikus, jelenleg leginkább ismert marketing irányzatban dolgoztam sok éven keresztül. Előbb egy távközlési középvállalatnál voltam kezdetben marketing munkatárs, majd marketing és értékesítési vezető. Ezt követően saját vállalkozást indítottam. Elsőként direkt marketing szolgáltatásokat nyújtottunk megbízóinknak, akik leginkább közép-nagyvállalatok voltak. Majd tapasztalatot szereztem a civil szférában: kereskedő és vendéglátó kisvállalkozásokat próbáltam segíteni egy egyesület vezetőjeként, mind érdekképviseleti, mind üzletfejlesztési területen. 2018-ban fordult velem nagyot a világ: felismertem, hogy már nem ezt a világrendet szeretném támogatni a tudásommal és hogy a klasszikus marketing szemlélet számomra már nem vállalható. Hitet tettem egy olyan új világ építése mellett, ahol az egyén és közösség együtt értelmezhető és amelyben a cél a közös jóllét megteremtése. Innentől nem csak a megbízásokat válogattam meg, hanem társadalmi kezdeményezésekben is részt vettem csatlakozó tagként, majd pedig saját kezdeményezéseket indítottam.
Ezekről itt találsz rövid összeállítást: Közösségi és társadalmi vállalások

Tanítóként azt vallom, hogy a tudásom átadása nem lehet “kinyilatkoztatás”, “megmondás”, legfeljebb információ átadás, de még inkább annak segítése, hogy a tanuló felismerésekre jusson. Ilyen módon inkább segítőként, mentorként határozom meg magam a tanítói feladataimban.

Sokat jelentett számomra mindennek a megformálódásában a Szelíd marketing lelki segítőknek program kialakítása és működtetése.

És ezért indítottam el a Beszélgetések az új marketingről sorozatot, valamint a Kosárközösségek új marketingje programot is.

Elsősorban a közösségi tanulást tartom alkalmas keretnek, ahol a közösségek magjait alkotó személyek vesznek részt egy-egy közösségből. Tehát nem egy-egy közösséggel önmagában, egyénileg foglalkozunk. Ennek a keretnek az előnye, hogy a tanulás során a közösségek között is létrejön egy nagyobb közösségi tér, ahol a tapasztalatokat és kérdéseket megbeszélhetjük. Mindenki ad és mindenki kap –  ezt a tiszta, kölcsönös teret alakítjuk ki.

Ha mégis egyéni foglalkozást szeretne a közösséged, korlátozott számban van rá lehetőség. Kérlek, ebben az esetben jelentkezz az Elérhetőségek oldalon található telefonszámon, email címen vagy kapcsolati űrlapon!

Egy-egy tanulócsoportba 5 közösségtől legfeljebb összesen 15 személy (tehát közösségenként 3-3 személy) tud bekapcsolódni.
Amint újabb 5 közösség jelentkezik, újabb tanulócsoportot tudunk indítani.

A tanulás és annak támogatása elsődlegesen online formában zajlik: Zoom foglalkozások, online csoportok, fájlmegosztók segítségével. Igény esetén bizonyos alkalmakat személyes találkozóként is megtarthatunk.

A tanulócsoportos program 9 hónapig tart, amely során havonta 2 x 2 órahossza időtartamban vannak online foglalkozások, közötte házi feladatok. Valamint egyéni konzultáció is kérhető a programhoz, mérsékelt díjazással.

További lehetőségek

  •  A résztvevő közösségekkel a program befejezését követően se ér véget a kapcsolat. Sőt: közben is lehet bátran ismerkedni és közös programokat szervezni egymás között.
  •  A résztvevők csatlakozni tudnak a Társadalmi Jóllét Portálhoz, ahol beléphetnek az Új marketing csoportba további kapcsolatokért és bekapcsolódhatnak a Beszélgetések az új marketingről programba, valamint saját közösségeik tiszta, zajmentes online terét is létrehozhatják a Portálon, használva annak minden lehetőségét.
  •  A résztvevő közösségek számára a későbbiekben is mérsékelt díjazással egyéni konzultációt, támogatást tudok nyújtani.

A programnak ajánlott díja van. Ez azt jelenti, hogy ez az az összeg, ami számomra fenntartható működést jelent. Ettől eltérhetünk egyedi igény és helyzet miatt.

A díjat úgy alakítottam ki, hogy a saját közösségi tevékenységemre is tudjak belőle szánni, vagyis a közös jóllét építésének körében tarthassuk: a díj 20%-át a Társadalmi Jóllét Portál működtetésére és fejlesztésére fordítom.

A Közösségépítés új marketinggel csoportos tanulási program ajánlott díja

közösségenként bruttó fizetendő 508.000 Ft.

A díj tartalmazza az államnak fizetendő 27% ÁFA-t. Tehát a nálam maradó összeg 400.000 Ft. Kérlek, ezt vedd figyelembe a díj mérlegelésekor.

A díj tartalmazza az összesen 36 óra közös foglalkozást, a beküldött házi feladatok átnézését és a Zoom foglalkozások felvételeihez elérést.

Ha ezen felül egyéni konzultációt kértek, azt a kedvezményes díjazással tudom nyújtani, ennek összege 8.000 Ft+ÁFA/óra.

Ötlet:

  •  Ha van pályázati forráslehetőséged, érdemes utánanézned, hogy ilyen célja (kommunikáció, marketing, PR tevékenység) fordítható-e.
  •  Ha a közösségednek most épp nincs ekkora szabad kerete, kérdezd meg a kapcsolódó személyeket, tagokat, támogatókat, hogy hozzá tudnak-e járulni ehhez annak érdekében, hogy a vállalásaitok teljesítésében előrehaladhassatok a marketing és kommunikációs tevékenységetek fejlesztése segítségével.

Ha elakadnál a díj kérdésnél, beszéljünk és találjunk megoldást.

Ha érdekel a program, kérlek, töltsd ki ezt a rövid jelentkezési lapot. Ez egy előzetes jelentkezés, még nem jár kötelezettséggel egyikőnk számára sem. Valamint használjátok bátran a jelentkezési lapon az Egyéb üzenet, kérdés, kérés részt, ha bármi felmerül Bennetek.
Ezt követően minden jelentkezővel lesz egy rövid beszélgetésünk, ahol megismerkedünk kicsit és még akkor is fel tudjátok tenni a programmal kapcsolatos kérdéseiteket. A beszélgetés alapján döntjük el közösen, hogy Nektek való-e a tanulócsoportos program vagy más megoldást keressünk.

Akik jönnek a tanulócsoportba, ott tartunk egy nyitó megbeszélést, ahol közösen egyeztetjük a foglalkozások időpontjait.
Majd végül szerződünk és csak ezt követően készül el a részvételi díjról szóló számla.

Jelentkezési lap