Mire van szükséged?

Információgyűjtés a döntéseimhez

Információt szeretnék gyűjteni a döntéseimhez, hogyan találjak új ügyfeleket.

Ha szeretnél újabb ügyfeleket elérni vagy azon gondolkodsz, min változtass, új termékkel/szolgáltatással szeretnél kilépni, mielőtt döntesz és megtervezed a lépéseket, jó, ha megismered a reménybeli ügyfelek és partnerek véleményét. Ha társadalmi kérdésekben kutatsz, akkor is bátran ajánlok segítséget.

Elsődleges kutatási formák közül a kérdőíves online, személyes és telefonos megkérdezést, a megkérdezettek körétől függően ezek kombinációját javaslom. Ha azonban a mélyére szeretnél ásni egy-egy kérdésnek vagy a probléma, amire választ keresel, összetettebb,akkor mélyinterjúval vagy fókuszcsoportos programmal érdemes ezt megoldanunk.
A tervezésben, szervezésben a kérdések megfogalmazásában, a kérdőívkészítésben és elemzésben is számíthattok rám. Szociológus-közgazdász szakemberként vezetem ezeket a megkérdezési programokat.
Amit még tudnod kell:

– Saját adatbázissal nem rendelkezünk, azonban segíteni tudok abban, hogy megbízható adatbázis forgalmazótól szerezhesd be a szükséges címlistát.

– Ha kérdőíves megkérdezést tervezel, akár a teljes kutatás, akár bizonyos részfeladatok (kérdőív összeállítása, módszertan kialakítás, megkérdezés, elemzés) elvégzésében számíthatsz a Kontaktiára.

Információt szeretnék gyűjteni a döntéseimhez, meglévő ügyfeleim körében.

Meglévő ügyfeleink, partnereink a legnagyobb kincs számunkra. Jó, ha időnként megkérdezed őket, mennyire elégedettek, mit szeretnének. És akkor is nagy segítséget jelenthetnek, amikor egy döntés előtt szeretnél valamit megmutatni, kipróbáltatni.
Gyakran előfordul, hogy tőlük kapsz információkat, ötleteket, amelyek akár új termék/szolgáltatás kifejlesztésére is inspirálhatnak.
Többféleképp kérdezheted őket, mindegyik formában számíthatsz a Kontaktiára.
A teljesség igénye nélkül: kérdőíves megkérdezés, fókuszcsoport, mélyinterjú, közösségi kommunikációs csatornán megkérdezés, beszélgetés. Ha megvan, hogy mit szeretnél megtudni, akkor segítek megtalálni hozzá a legjobb módszert, megtervezem, megszervezem a kutatást és elkészítem az elemzést, ennek alapján javaslatokat is adok.

Amikor információt szeretnénk a piacról, nem feltétlenül a magasabb költséget jelentő úgynevezett elsődleges kutatással szerezhetünk adatokat. Sok esetben már valaki más megtette helyettünk, vagy a saját rendszereinkből is kinyerhető mindez. Az internetes létezés időszakában számtalan lehetőségünk van, hogy megnézzük, mit tesz a versenytárs, hogyan működik a piacunk, mi vezérli az ügyfeleink döntéseit. Nagyon szeretek ilyen módon belemélyedni egy-egy témába, iparágba. Épp azért, mert nem vagyok benne a szakmádban, így olyasmit is észreveszek, ami fölött a szakember már elsiklana. Ha ilyen feladatot szánsz nekem, akkor leginkább a célt, a szükséges információt kell meghatároznod, amit szeretnél elérni. Akár egy-egy szereplőt vagy ügyfélcsoportot szeretnél jobban megismerni, akár egy átfogó helyzetképet szeretnél, hogy lásd, merre vannak lehetőségeid, ezt a kutatási formát javaslom.

Ha azt tapasztalod, hogy legjobb szándékod ellenére valami nincs rendben, elakad vagy torzul a kommunikáció, az információáramlás, emiatt panaszkodnak, csalódottak az ügyfeleid, vagy belső kommunikációban a munkatársaktól érkezik olyan visszajelzés, hogy félreértettétek egymást, nem kaptak meg információkat időben, akkor érdemes a kommunikációs folyamatot átnézni, lépésről-lépésre, valamennyi ponton.
Itt is az a gyakori nehézség, hogy aki benne van, az nem látja át, vagy elsiklik a figyelme egyes pontok felett. A megszokás is nagy úr, néha nehéz eljutni oda, hogy másképp is lehetne. Én ezeket az elakadásokat és a lehetőségeket keresem és mutatom meg. Akár egy konkrét problémát keresel, akár „csak” azt szeretnéd, hogy jobban működjenek a kommunikációs folyamataid, elégedettebbek legyenek a kollégák, ügyfelek, partnerek, számíthatsz a segítségemre.

Információt szeretnék gyűjteni a döntéseimhez egy-egy kommunikációs csatornát vagy kommunikációs folyamatot illetően.

Ha konkrétan egy-egy kommunikációs csatornát szeretnél megvizsgálni, javítani a működésén, akkor javaslom a kommunikációs elemzést, auditot. Legyen szó Facebook oldalról, hirdetési kampányról, ügyfélszolgálati tevékenységről, intranet működésről, honlapról, hírlevélről, eseményről vagy bármiről, ahogyan kapcsolatban van a szervezet másokkal. Forma, tartalom, folyamat összetett, teljeskörű elemzése ez, a lehetőségek megmutatásával és ajánlásokkal együtt.

Megtaláltad, amire szükséged van? Kérdeznél még?

Ha nagyjából megfogalmaztad az igényedet, akkor már érdemes ajánlatot kérned. Utána úgy is megbeszéljük a részleteket.