Önnek nincsenek sablon igényei, ha marketingkommunikációban szeretne segítséget. Így aztán nekünk sincsenek a polcról leemelhető konzerv ajánlataink, előre kialakított marketing szolgáltatás csomagjaink.
Minden esetben egy alaposan átgondolt, egyéni szakmai és árajánlatot adunk. Ehhez szükségünk van néhány információra. Ha nem szereti az űrlapokat, semmi gond, keressen bátran bennünket egyéb elérhetőségeinken!
Címünk

PO Box 16122 Collins Street West
Victoria 8007 Australia

Írjon nekünk

kontaktia@kontaktia.hu

Telefonos elérhetőségünk

+36 30 289-7830

Hiteles kommunikáció – felelős szervezeteknek

  • By Pataki Andrea
  • 2021.01.08.
  • 756 Views

Hiteles kommunikáció: az én utam

Voltál már úgy, hogy hónapokon vagy akár éveken keresztül kerestél egyetlen mondatot, ami leginkább kifejezi azt, amit szeretnél elmondani?

Nos, velem ez történt. És abban is volt némi kunkor, ahogyan végül idetalált az a mondat.
Merthogy olyasmit szerettem volna megfogalmazni a Kontaktiáról, amivel rendben vagyok, egyben vagyok. Egyszóval hiteles tudok lenni. És hát miről is szól a hiteles kommunikáció, ha nem arról, hogy valamit teszek, értékekkel megtámasztva, abból kiérlelve- és ugyanazt mondom.
A szó és a cselekvés ugyanabban gyökerezik és együtt növekszik, egymással összekapaszkodva.
Ha azonban egymással harcban áll, előbb-utóbb elpusztítja önmagát, magával rántva a másikat.

Így hát amikor azon törtem a fejemet, tulajdonképpen mi is jellemez engem, mire törekszem kitartóan és ezzel hogyan képviselem a vállalkozásomat, visszatekintettem arra az útra, amit eddig bejártam.
Mindvégig ragaszkodtam ahhoz, hogy a Megbízóimat abban segítsem, hogy hitelesen megmutathassák, kik ők, milyen céllal működnek és mit adnak másoknak.
Kapálóztam az ellen, hogy ha valaki olyasmit kért tőlem, hogy jó színben tüntessem fel a szervezetet, miközben láttam, hogy valójában nem így működik.
Volt nem egy eset, amikor nem vállaltam el feladatot, látva a hatalmas ellentmondást aközött, amit kommunikálnom kellett volna és ami a valóság volt.
Volt helyzet, amikor felálltam egy munkából, visszaadtam a megbízást, mert egyértelművé vált, hogy a szakmai tudásomat emberek manipulációjára szerették volna felhasználni.
Amikor azonban maradtam és jól éreztem magam, mind egytől egyig arról szólt, hogy a szervezet kommunikációja valódi, igaz, becsületes irányban halad.

A hiteles kommunikáció nem egy kabát, amit ha akarom, felveszek, ha akarom, leteszek.

Amikor azt vállalom, hogy hitelesen kommunikálok, akkor éjjel-nappal az vagyok, azt teszem, amit mondok.

Hiteles kommunikáció és felelősség

Egy hatalmas, hirtelen változásban vagyunk. A hitelesség ma még fontosabb.
Ez az alap, ami képes megtartani bennünket. Egyénként és szervezetként egyaránt.
A hitelesség nem jelenti azt, hogy szentek és tévedhetetlenek vagyunk.
Sokkal inkább azt, ha igyekszünk magunkat tartani ahhoz, amit mondunk. És ha néha hibázunk, azt is őszintén bevalljuk. Igyekszünk helyrehozni a hibát és megelőzni, hogy újra előfordulhasson.
Nekem ez így együtt jelenti a hitelessé válás és a hitelesnek maradás képességét és gyakorlatát.

No de hogy kapcsolódik ide a felelősség, a felelős szervezetek kérdése?

Hitelesnek lenni egyben azt is jelenti, hogy felelősséget vállalok.
Kiért és miért?
Életutam másik szála adta meg a választ erre.
Egy szervezet akkor tud egyben és rendben lenni önmagával, ha a tagjai és a környezete egyaránt jól vannak. A munkatársak, a partnerek, beszállítók, ügyfelek. Végső soron mivel mindannyian össze vagyunk drótozva ebben a világban, a láthatatlan szálak révén egyetlen ember vagy egy kis közösség is a teljes emberi társadalomra hatással bír. Kisebb vagy nagyobb, de élő hatással. A társadalmi felelősséggel működő szervezet ennek tudatában cselekszik, és dönt úgy, hogy a közösséget segítse. Mert tudja, hogy valójában neki is akkor jó, ha másoknak jó. Tudja, hogy a másik ember egyenrangú, önálló létező, nem pedig egy eszköz, amelyet önös célok szolgálatába állíthat.

A felelősség rétegei

Itt azonban nem állhatunk meg. Hisz „vendégek vagyunk ezen a Földön”. Az életünk egy természeti környezetben zajlik. Csakúgy, ahogyan az emberek egymásra hatnak, egymás iránt felelősséggel tartoznak, a nem emberi környezetünkkel kapcsolatban is megvan ez a felelősségünk. Megközelítés kérdése, hogy valaki úgy éli ezt meg, mint hogy érdekében áll megóvni a környezetet, vagy egy belső érték vezérli abban, hogy ugyanerre a cselekvésre jusson.

Számomra a hiteles kommunikáció és a felelősség a szakmai területemen, a hivatásomban azt jelenti, hogy olyan szervezeteket segítek szóhoz jutni, láthatóvá tenni, amelyek hitelesek és felelősen működnek.
Így lesz kerek egész a történetem.
És így érkezett meg hozzám a mondat, amely önmagamat és a munkámat jellemzi, és amely törekvésem arra irányul, hogy

társadalmi és környezeti felelősséggel működő szervezeteknek segítek hitelesen kommunikálni.

Valójában tehát csak annyit tettem, hogy figyeltem az utamat, észrevettem azokat az eseményeket, jeleket, döntéseket, amelyek ezen az úton kísértek. Míg végül megérlelődött bennem az a mondat, amivel tisztán és határozottan át tudom adni, miről szól a Kontaktia.
Boldog vagyok, hogy sok év után eljutottam erre a pontra.
Olyan érzés ez, mint amikor hazaérsz.

A valós kommunikációban a párbeszédnek nyitunk teret. Ezért indítottam el az Új marketing levelezőcsoportot, valamint kapott helyet a Társadalmi Jóllét Portálon az Új marketing csoport, amelynek keretében beszélgetéseket is szervezünk.
Ha Téged is foglalkoztat, milyen szerepet és tartalmat kap a marketing a kapitalizmuson túl, tarts velem!