Önnek nincsenek sablon igényei, ha marketingkommunikációban szeretne segítséget. Így aztán nekünk sincsenek a polcról leemelhető konzerv ajánlataink, előre kialakított marketing szolgáltatás csomagjaink.
Minden esetben egy alaposan átgondolt, egyéni szakmai és árajánlatot adunk. Ehhez szükségünk van néhány információra. Ha nem szereti az űrlapokat, semmi gond, keressen bátran bennünket egyéb elérhetőségeinken!
Címünk

PO Box 16122 Collins Street West
Victoria 8007 Australia

Írjon nekünk

kontaktia@kontaktia.hu

Telefonos elérhetőségünk

+36 30 289-7830

Az ígéret új marketing szemléletből

  • By Pataki Andrea
  • 2023.08.22.
  • 60 Views

A klasszikus marketing alapja az ígéret. Vedd meg ezt az autót és boldog leszel. Használd ezt a sampont és elmúlik a korpa. Vedd be ezt a gyógyszert és megszűnik a puffadásod. Használd a mi netszolgáltatásunkat és megjavulnak a családi kapcsolataid.

Nézzünk most rá, hogyan működik az ígéret új marketing szemléletből!

ígéret új marketing szemléletbőlKöszönet a képért a Pixabay-nek, azon belül is az alkotónak, sahinsezerdincer-nek.

 

Magot adok kezedbe…

Az új marketing szemléletben nem ígérünk semmi mást, csak lehetőséget. Olyan lehetőséget, ami segíthet, ha egyébként Te is teszel magadért. Az új marketing szemléletben felelős vállalást teszek, amiben benne van az is, hogy én, mint szolgáltató, gyártó, kereskedő – mit vállalok. És az is, amit nem tudok vállalni. Amit nem tudok megígérni. Őszintén és tisztán meghúzom a határt.

Sokat tanultam ezen a téren is azoktól a lelki segítőktől, akiket az új marketing szemléletben támogatok. Közülük többen megfogalmazták, hogy ők nem gyógyítanak, gyógyulást segítenek. Az általuk ismert, magukon kipróbált módszerekkel támogatják és kísérik a hozzájuk fordulókat. Ám világosan kinyilvánítják azt is, hogy a hozzájuk fordulóknak bele kell tenniük cselekvően magukat, valójában tehát együttműködésről van itt szó. És azt is elmondják, hogy nem biztos, hogy ők és azzal a módszerrel tudnak segíteni. Ilyenformán csak annyit ígérhetnek, hogy a legjobb tudásuk szerint igyekeznek segíteni és őszintén bevallják azt is, amikor látják, hogy nem tudnak segíteni. Ha tudnak, ajánlanak mást. És az is lehet, hogy amikor eljutnak egy pontig közösen, akkor akár már nincs szükség rájuk, akár máshol kell majd folytatnia annak, akinek segítségére voltak addig.

Egyik tanítványom így fogalmazott: „Arra törekszem, hogy eljuttassam a hozzám fordulót arra a pontra, hogy megerősödve a saját lábára álljon és rám már ne legyen szüksége”.

Mert mit is teszek azzal, ha olyasmit ígérek, amiről nem is tudom, hogy valóra válik? 

És mi történik, ha még azt is állítom, hogy elegendő a másik fél részéről, hogy igénybe vegye a szolgáltatásomat. Nyilván, lehetséges, hogy elhiteti magával, hogy tényleg hat a módszer és úgy tűnik, meggyógyul, jól van, boldog lesz. Az ígéret azonban nem ér el a gyökerekig. Mert ahhoz, hogy egy problémát megszüntessek, a gyökerekig kell hatolnom vele. A gyökerekig hatolás pedig nem a másiknak a dolga és lehetősége, csakis az én saját feladatom tud lenni. Mert bizony akkor már nincs áltatás, ki kell nyitnom a szememet és bele kell néznem önmagam lelkébe. Nincs rövid út a mennyországba. Nincs varázsütés. Mindez hamis ígéret, hitegetés pusztán.

Az ígéret azért is kártékony, mert éppenséggel megakaszt abban, amiért azt a terméket, szolgáltatást választottam. Elfedi a valóságot. Kívülre helyezi a boldogság forrását.

Az új marketing alapja, hogy azt mutatom meg, amit belül érleltem, hogy akinek erre van szüksége, azzal összekapcsolódjunk. Ha olyasmit ígérnék, ami már rajtam kívül van, akkor azt vélem vagy akár szándékosan akarom elhitetni a másikkal, hogy én őt a módszeremmel, a termékemmel meg tudom váltani valamiféle nyavalyájától vagy épp a boldogtalanságtól.

Hogyan néz ki a megvalósításban mindez? 

Amikor megfogalmazom, hogy mit tudok adni és mit nem, akkor tisztán kommunikálom azt, ami van. Nem vetítek, nem festek valami jövőbeni képet. Ezért az új marketing szemléletben leginkább az a kommunikáció tartalma, hogy mi van, nem az, hogy mi lesz. Ha mégis a jövőről beszélek, akkor ahhoz kapcsolódóan vállalást teszek: ezt fogom tenni, a terméket így fogom átadni, a szolgáltatást így fogom nyújtani. És még pontosabb a kép, ha azt is elmondom, mit nem vállalok, valamint hogy a hozzám fordulónak, a terméket megvásárlónak, a szolgáltatást igénybe vevőnek mi a teendője annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet ki tudja hozni mindebből a maga számára.

Szintén fontos területe az ígéretnek a díjakról való kommunikáció. Mit tartalmaz a díj és mit nem, milyen járulékos költségek merülnek fel még.

Ígéret vagy vállalás?

Mindezek alapján inkább nevezném vállalásnak azt, ami a jelenből a jövő felé mutat, mint ígéretnek. Egyértelműbb is, ha a kommunikációban vállalásokat fogalmazok meg.

Ami pedig az új marketing értékrendet illeti…Tiszta, átlátható, őszinte, felelős: ezek az értékek mozdulnak meg akkor, amikor ígéretek helyett vállalásokat teszek.

—o—

Szeretettel ajánlom, hogy engedd át mindezeket a szempontokat magadon, tekints rá, Nálad hogyan jelenik meg most az ígéret új marketing szemléletből nézve.

Ha pedig igaznak érzed, amit olvastál és szeretnél ebben elmélyedni, előre haladni, többféle módon tudlak támogatni szolgáltatásokkal és programokkal, csoportos és egyéni formában is.

Programok

Szolgáltatások