Önnek nincsenek sablon igényei, ha marketingkommunikációban szeretne segítséget. Így aztán nekünk sincsenek a polcról leemelhető konzerv ajánlataink, előre kialakított marketing szolgáltatás csomagjaink.
Minden esetben egy alaposan átgondolt, egyéni szakmai és árajánlatot adunk. Ehhez szükségünk van néhány információra. Ha nem szereti az űrlapokat, semmi gond, keressen bátran bennünket egyéb elérhetőségeinken!
Címünk

PO Box 16122 Collins Street West
Victoria 8007 Australia

Írjon nekünk

kontaktia@kontaktia.hu

Telefonos elérhetőségünk

+36 30 289-7830

, , ,

Az ajánlat, ami összeköt

  • By Pataki Andrea
  • 2021.01.12.
  • 513 Views

Amikor 2008-ban nevet kerestem a vállalkozásnak, akkor még csak a versenyszférán belül gondolkodtam, de azt már tudtam, hogy olyan kommunikációs szolgáltatásokat szeretnék nyújtani, ami összekapcsol.
Fogyasztókat, vevőket, vásárlókat és partnereket kötünk majd össze cégekkel, szervezetekkel.

Világéletemben ez mozgatott. Összekapcsolni embereket valami jó cél érdekében.
Hogy jól érezzék magukat, hogy hasznukra legyen az, amit adnak és amit kapnak. És hogy egyébként a vállalkozás keretein belül vagy azzal partneri kapcsolatban álló más szervezeteknél is kialakuljon ez a közösséggé kapcsolódás. Nem egymás mellett, hanem egymással együttműködve dolgozzunk.
Így kapta a vállalkozás a Kontaktia nevet.

Egy nagy Kapcsolat-ország jelent meg a szemem előtt.

Ez is volt a cég első jelmondata. Kontaktia: a Kapcsolat-ország.
Azóta a tevékenység módosult, ám ez az én személyes indíttatásom, küldetésem folyamatosan élőn maradt a mindennapi működésemben és gondolkodásomban. Amerre csak jártam, akikkel csak találkoztam, folyton azt kerestem, mi lehet az a közös pont, amiben összekapcsolódhatnak.
Az utóbbi években ez a gondolat tovább érlelődött bennem. Vállalkozói közösségekben vettem részt, magam is aktívan szerveztem közösségi programokat. Aztán belépett az életembe tudatosan a társadalmi feladatvállalás is. Hogy már ne csak vállalkozói körben és keretekben gondolkozzam, hanem olyan emberekkel is legyek együtt, segítsem őket, akik azért tesznek nap mint nap, hogy az országunk lakói jól, jobban érezzék magukat és hogy egy jófajta fejlődésben lehessen részünk.
Volt, van olyan szerveződés, ahol kifejezetten a szakmai tudásomat kérték. És indítottam, szervezek magam is, társakkal együtt ilyen közösségeket. Ott már nem feltétlenül csak a kommunikációs feladatokat vállalva.
Abban is elindultam, hogy megpróbáljam felfedezni: a látókörömbe kerülő társadalmi szervezetek, közösségi emberek, kezdeményezések egymáshoz hogyan tudnak kapcsolódni.
És nyilván, naná, megpróbáljam segíteni az összekapcsolódásaikat.

Az elmúlt évben jutottam arra a felismerésre, hogy sem körülöttem, sem magamban nem “dobozolhatom” külön a gazdasági szférát mindazoktól, akik szociális, közösségi vagy épp a kulturális területen végzik a munkájukat.
Ahogyan emberként én is úgy vagyok egyben, ha a három szférára egy egységként tekintek.

Ésszel és szívvel cselekedve tudok felelősen és hitelesen működni mindannyiunk közösségéért.

Ez a fajta egészséges együttműködés képes biztosítani azt a társadalmi létezést, ahol az emberek rendben vannak magukkal és egymással is. Egy fontos lökést adom számomra a felismerésben Pistyur Vera írása, amely “Zsigeri ellenérzésünk van, hogy megfizessük azokat, akik másokon segítenek – merre tovább, civilek?” címmel jelent meg a Forbes hasábjain. Vera hatalmas tapasztalata révén pontosan látja a jelenlegi helyzetet, amiből ideje lenne előre felé lépnünk végre.

No de mit tehetek én?
Nem vagyok híres, nem bírok nagy befolyással és jelentős anyagi forrásaim sincsenek.
A lelkesedésem és a tudásom mindaz, amivel rendelkezem.
Abban hiszek, hogy egyetlen valós eszközöm van, ami hiteles és fenntartható. A saját példám. Az, amit én teszek. És ha másokra hatok, akkor ezen keresztül tudok hatni.
Ahogyan Gandhi fogalmaz:

Magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél

Így hát azt vettem fontolóra, hogyan tudom még jobban segíteni az összekapcsolódásokat.
Hát hogy itt állok és az egyik kezemet kinyújtom az egyik irányba, a másikat pedig a másik irányba. Ha benne vagyok a profit szférában és a nonprofit szférában is, akkor magammal, az én ismereteimmel, tudásommal és szakmai munkámmal kapcsolhatom össze őket.

Így született meg bennem a Kontaktia új ajánlata, amit most röviden megmutatok Nektek.

Amikor egy kommunikációs feladatra kérsz tőlem ajánlatot, akkor úgy készítem el ezt, hogy szerepel benne egy további lehetőség.  “Közösségi szolgálat” megnevezés alatt megjelölhetsz egy összeget, amellyel egy társadalmi szerveződésben végzett munkámat támogatod. Ez a tétel külön soron szerepel a megrendelésben és a számlában is. Aki él ezzel a lehetőséggel, egyfelől megjelölheti az aktuális társadalmi feladatvállalásaim közül azt, amit támogatni szeretne, másfelől maga dönt arról, hogy milyen összegben, egyszeri alkalommal, ismétlődően vagy rendszeresen járul hozzá ehhez.
Arra is lehetőség van, hogy ha a Megbízóm olyan társadalmi szerveződést ismer, akiket ilyen módon az én kommunikációs szakmai munkámon keresztül segítene -mert például szerinte jó lenne, ha többen hallanának róluk-, akkor ő nevezi meg a konkrét szervezetet és kapcsol össze bennünket, hogy együttműködhessünk.

Aki ilyen formán támogat egy programot, az általam végzett munkáról minden hónapban kap tőlem egy rövid beszámolót. Így lesz teljes az átláthatósága ennek a kapcsolatnak.

(Persze, én akkor is végzem a vállalt feladatomat, ha nem kapok hozzá anyagi támogatást. Ám tisztában vagyok azzal, hogy ez beszűkíti a lehetőségeimet, hisz mindent nem vállalhatok pro bono. Hiába szeretném.)

Igen, tudom, ez egy komoly bizalmi kapcsolódás. Mind velem, mind a rajtam keresztül támogatott szerveződéssel kapcsolatban.
De hát nem épp ideje már, hogy kialakítsuk, helyreállítsuk és megerősítsük azokat a bizalmi szálakat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy életre hívhassunk egy jól, jobban működő társadalmi közösséget mindannyiunk örömére?